log bac2
log sp

Krachten Algemeen

Op een materiaal worden allerlei krachten uitgeoefend. Aan de hand van de volgende figuren wordt de terminologie van de krachten uitgelegd zoals deze voorkomen in composieten (combinatie van hars en weefsels).


Tensile Loads

\"\"Trekbelasting, deze figuur laat de krachten zien die in een composiet wordt uitgeoefend. De reactie van een composiet op deze trekkracht wordt voornamelijk bepaald door de trekstijfheid en sterkte eigenschappen van het weefsel, gezien het feit dat deze vele malen hoger zijn dan die van het harssysteem.

Compression Loads

\"\"Indrukbelasting of compressie, deze figuur laat de krachten zien die in een composiet plaatsvinden onder druk. Hier zijn de verlijming en de stijfheidseigenschappen van het harssysteem bepalend, omdat het de taak van het harssysteem is de weefseldraden zo recht mogelijk te houden en te voorkomen dat deze omkrullen (buckling).


Flexural Loads

\"\"Buigkrachten, deze figuur laat de krachten zien die in een composiet plaatsvinden onder buiging. Dit is eigenlijk een combinatie van druk, compressie en schuifbelastingen. Wanneer een composiet wordt belast zoals in deze figuur, wordt de bovenlaag gecomprimeerd, de onderlaag uiteengetrokken en het centrale gedeelte ondergaat schuifkrachten.


Shear Loads

\"\"Schuifkrachten, deze figuur laat de krachten zien die in een composiet plaatsvinden bij schuifbelasting. Deze kracht probeert de weefsellagen ten opzichte van elkaar te verschuiven. Onder deze belasting speelt het harssysteem de belangrijkste rol, en brengt de krachten over in de composiet. Voor een goede prestatie van een composiet moet niet alleen het harssysteem goede mechanische eigenschappen hebben maar tevens goede hechting met de weefsels. De interlaminar shear strength (ILLS) van een composiet wordt vaak gehanteerd om de sterkte te omschrijven in een meerlaags composiet (laminaat).
Pacific college medycyny orientalnej http://kupicpigulki.pl/viagra/ GE healthcare karty kredytowej