log bac2
log sp

Kernmaterialen


Ontwerptheorieën tonen dat de stijfheid van een paneel evenredig is aan de dikte van het paneel. Het doel van een kernmateriaal in een composiet is dus ook het verhogen van de stijfheid met een materiaal dat een relatief lage dichtheid heeft en slechts een fractie gewicht toevoegt. Zoals omschreven in het gedeelte over krachten worden er in een paneel onder buigbelasting meerdere krachten uitgeoefend. Het middengedeelte (in dit geval de kern) ondergaat schuifkrachten en dus is het belangrijk dat het kernmateriaal hoge shear strenght en stijfheidseigenschappen bezit. Niet ieder kernmateriaal is geschikt voor elk doel en men dient zorgvuldig na te gaan aan welke eisen het eindprodukt moet voldoen.

Schuim is het meest toegepaste kernmateriaal. Schuimsoorten kunnen worden geproduceerd uit verschillende synthetische stoffen zoals polyvinyl chloride (PVC), polystyrene (PS), polyurethane (PU), polymethyl methacrylamide (acrylic), polyetherimide (PEI) en styreen-acrylonitrile (SAN). Ze worden vervaardigd in dichtheden van 30 kg/m3 tot meer dan 300 kg/m3, alhoewel de meest gebruikte dichtheden voor composiet structuren variëren van 40-200 kg/m3. De dikte kan variëren van 3 tot 50 mm.

Hoe hoger de dichtheid, des te beter is de drukvastheid en voor mechanisch sterk belaste delen zal men dan ook een schuim met een wat hogere dichtheid, b.v. 80 of 100kg/m3 moeten toepassen. Schuim wordt ook toegepast vanwege de (warmte-)isolerende eigenschappen en dan zal vooral een schuim met lage dichtheid de voorkeur verdienen. De keuze van de te gebruiken dichtheid is voorts mede afhankelijk van de dikte van de schuimlaag. In het algemeen geldt, dat bij grote laagdikte met een licht schuim kan worden volstaan terwijl bij dunne lagen een wat zwaardere soort de voorkeur verdient.

De volgende kernmaterialen worden in meer of mindere mate toegepast:

  • PVC- schuim (Divinycell, Airex, Herex)
  • SAN schuim (Corecell)
  • Polyurethaaan - of PUR-schuim (isolatie)
  • Polystyreenschuim (piepschuim)
  • Fenolschuim (brandvertragend)
  • Polymethyl methacrylamide (Rohacel)
  • Honingraat (Nomex, Aluminium honingraad)
  • 3D - weefsels (Parabeam)
  • Balsa - hout (PRO-Balsa)
  • Kernmatten (Norcore, Coremat, Sorec, Sferetex)
We bespreken de in de botenbouw meest toegepaste schuimen: PVC schuimen en Corecell (toegepast voor structurele delen).

PVC Schuim

Gesloten cel PVC schuim is een van de meest gebruikte kernmaterialen. PVC schuim biedt een combinatie van statische en dynamische eigenschappen en goede weerstand tegen vocht. Ze kunnen worden toegepast voor bedrijfstemperaturen van -240°C tot 80°C en zijn bestand tegen veel chemicaliën. Er zijn 2 typen PVC Schuim: lineair en crosslinked. Lineaire schuimen (bv. Airex R63.80) zijn taai en flexibeler en deze kunnen door verwarmen makkelijker in rondingen worden gebruikt. De mechanische eigenschappen en de weerstand tegen hoge temperaturen en styreen zijn lager dan de crosslinked versie. Crosslinked schuim (Divinycell H en HT, Klegecell) is harder maar ook brozer, en levert een stijvere constructie die beter bestand is tegen hogere temperaturen.

SAN-Schuim (Corecell)

SAN schuim gedraagt zich op dezelfde manier als crosslinked PVC schuim. Het heeft de meeste van de statische eigenschappen van dit PVC type, echter hogere reksterkte en taaiheid. Daardoor heeft Corecell een betere impact (slag, stoot) weerstand, die zowel gewone als taaiere PVC soorten zouden doen breken.

Kernmateriaal, de dikte en de dichtheid moeten worden geselecteerd om aan de specifiek gestelde eisen te voldoen. Ook speelt de vorm waarin het kernmateriaal wordt toegepast een grote rol. Graag assisteren wij u bij de toepassing die u in gedachten heeft.
Pacific college medycyny orientalnej http://kupicpigulki.pl/viagra/ GE healthcare karty kredytowej